Loading...

Faalangstexamen

Faalangst examen auto?

Ben je vaak zenuwachtig op het moment suprême? Of misschien de angst om te falen? Het is mogelijk om bij het CBR een faalangst examen auto af te nemen. Dit examen is anders dan een normaal rijexamen. Tijdens dit examen een gespecialiseerde examinator die je begeleid tijdens het rijexamen. Deze examinator is getraind om jou op je gemak te stellen. Daarnaast heb je ook tijdens dit examen de mogelijkheid om even een korte pauze in te lassen.

Faalangst examen auto aanvragen

Via Rijschool Westerhof kun je een faalangst rijexamen aanvragen. Vervolgens vraagt Rijschool Westerhof dit examen aan bij het CBR. Je krijgt vervolgens een bevestiging van de aanvraag (Let op: Je moet Rijschool Westerhof wel machtigen om een examen aan te vragen). Je moet wel al in het bezit zijn van je theorie.

Hoe verloopt het faalangst rijexamen?

Stap 1: Een gesprek met de gespecialiseerde examinator. In dit gesprek wordt jouw keuze voor een faalangst examen besproken.
Stap 2: De verwachting van de kandidaat van het faalangst examen. Je kunt aangeven wat je nodig hebt en prettig vindt om goed te kunnen rijden.
Stap 3: De examinator legt uit wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je een time-out aanvragen tijdens het examen en vragen stellen tijdens de rit wanneer je iets niet hebt begrepen.
Stap 4: De volgorde van het normale rijexamen wordt gevolgd.

Tot slot

Het faalangst examen duurt maximaal 80 minuten. De eisen van een faalangst examen zijn hetzelfde als een gewoon rijexamen. De kosten van een faalangst examen zijn €315,-.

Terug naar overzicht

Wat zeggen onze cursisten

Zelf lessen inplannen

Wil jij zelf jouw lessen inplannen? Dan zit je bij ons goed! Via een app geeft jij aan wanneer je komt lessen.

Theorie in één dag

In één dag leer jij alles over het theorie-examen en kun je deze meteen na de cursus behalen.

Automaat of schakel?

Wij geven in beide les! Verder kun je bij ons ook terecht voor BNOR examen, faalangstexamen en een medische rijtest.

Gratis (verassing) proefles

Kennismaken of iemand verrassen met een gratis proefles?

Vraag meteen aan